Een voetbaltas vol herinneringen

Speciaal voor de jubileumuitgave kwamen de drie jochies van Rotterdam Zuid weer even bij elkaar. Kleine, stoere Spartanen van de Luntershoek en Schoonegge, geboren in het jaar 1969. Inmiddels allemaal 50 geworden. Het voelt als de dag van gisteren dat ze rond hun zesde gingen voetballen bij hun ‘cluppie’ aan de Oldegaarde. Neven Jacco en Pieter Nab en buurjongen Michel Spierings.

Op de zaak van Pieter, JTD projects in Barendrecht, kwam het drietal samen om 50 jaar aan herinneringen op te halen en foto albums te bekijken. “Kijk hier mannen, een foto met onze voetbaltenues aan”, aldus Pieter. “En dit dan, dit is toch op een familietoernooi?” “En weet je nog dat we onderweg naar de training bij Larenkamp vaak een oliebol kochten?”, vult Jacco aan. “En herinneren jullie nog de training in het Zuiderpark? Daar maakten we slidings door de modder, met onze trainingspakken aan. En daarna gingen we met onze kleding onder de douche. Mijn moeder gaf steevast een plastic zak mee”, lacht Michel.

We groeiden samen op en met elkaar sporten hoorde daar automatisch ook bij”, vertelt Pieter. “Eigenlijk kwam het door Michel dat we naar Spartaan’20 gingen. Ik heb daar gevoetbald, tot we gingen verhuizen naar Barendrecht. De voetbal ruilde ik in voor de basketbal, maar voetbal blijf ik geweldig vinden. Mijn zoon Jesse speelt inmiddels bij BVV. Als hij tegen Spartaan’20 moet ballen, vind ik het altijd geweldig om mee te gaan. De laatste keer was Ed Goverde scheidsrechter en stond Corrie Plinck achter de bar. Het leek net of de tijd had stilgestaan. Spartaan’20 is een prestatiegerichte club en dat zie ik nu nog steeds. De betrokkenheid en interesse voor elkaar is groot. Inmiddels zijn Jacco, Michel en ik alle drie ondernemer geworden en zijn we onze eigen weg gegaan, maar met elkaar hebben we een voetbaltas vol herinneringen aan Spartaan’20. Voor altijd in ons hart!”

 

 

 

pause
play
fullscreen