Moderniseren, waar moet je op letten?

 

 Te weinig werkplekken, ouderwets interieur, rugklachten, meer privacy, meer flexplekken, meer zuurstof, ruimer werken. Het zijn allemaal redenen om je kantoor aan te pakken. En als je dan toch aan zo’n herinrichting begint, is het een goed moment een moderniseringsslag te maken. Maar waarom is dat belangrijk en welke trends zien we in 2020?

 

Stel, je mag kiezen tussen twee banen. Ze zijn qua wensen identiek, maar baan 1 heeft een modern en hip kantoor en het andere kantoor is vrij ouderwets. Waar kies je dan voor? Bij veel jonge werknemers spreekt het kantoor een belangrijke rol bij het kiezen voor een baan. Want op wat voor kantoor werken ze dan  graag? Een kantoor waar: 

 

 1. Veel ruimte is voor flexibiliteit.
  Een eigen vaste werkplek? Oh nee. Creëer ruimte voor flexibele werkplekken. Het is goed voor de creativiteit om regelmatig van plek te wisselen of misschien wel van ruimte. Bovendien kan regelmatig naast een andere collega zitten ook heldere inzichten bieden. 
 2. Veel gebruik wordt gemaakt van de natuur.
  De Scandinavische trend is zeker nog niet voorbij. Veel hout, maar ook zeker groen.  Als het nou ook nog planten zijn die luchtzuiverend werken, vang je twee vliegen in één klap. Naast flora en het gebruik van natuurlijk materiaal, hoort kantoor fauna ook thuis in 2020. Neem je geen kantoorhond,  dan is het slim andere kantoor huisdieren te nemen voor de sfeer op de werkvloer. 
 3. Gedacht is aan technische snufjes.
  Goed werkende techniek is ontzettend belangrijk. Zeker om het samenwerken, thuiswerken en flexwerken te vergemakkelijken. Nu komen daar nog de nodige snufjes bij die de bedrijfsvoering efficiënter maken of eventuele hoge personeelskosten verlagen. Zoals draadloos telefoons opladen, apps die je helpen bij het checken van beschikbare werkplekken, of een digitale receptie om binnen te komen. 
 4. Mogelijkheid tot ontspannen is.
  Steeds vaker zie je de bekende tafeltennistafel opduiken in kantoorpanden. Een fijne kantine om lekker te lunchen is ook niet onbelangrijk. Zeker niet als er ook nog goede koffie wordt geschonken. Door de dag heen even van de werkplek weg kunnen is een must. In 2020 gaat dat zelfs  nog verder, want een uiltje knappen op de werkvloer schijnt het nieuwe normaal te worden. 
 5. Meer kleur is gebruikt.
  De stijlregel is over het algemeen dat er 2 opvallende kleuren worden gebruikt om het ‘grijze’ kantoorleven te breken. Dit betekent niet dat de kleuren moeten overheersen en afleiden, maar subtiel terug moeten komen. In de kleuren op de muren als in accessoires. 

 

Genoeg dus om over na te denken als je gaat moderniseren. Dat betekent in sommige gevallen ook dat je een pand moet herinrichten. Daar weten wij alles van. Ben je van plan alles om te gooien en kan je advies gebruiken? Mail naar info@jtdprojects.nl. Wij kijken graag met je mee!

 

 

 

 

 

 

 

pause
play
fullscreen