1,5 meter samenleving: Hoe werkt social distancing op kantoor?

 

Stapje voor stapje krijgen we meer vrijheden terug. Vanaf 1 juni betekent dat ook dat meer mensen terug naar kantoor gaan. Het zal alleen nooit meer hetzelfde zijn, want de 1,5 meter samenleving is voorlopig een feit. De grote vraag is: hoe gaat social distancing op kantoor eruit zien? 

Veel bedrijven blijven naar verwachting waarde hechten aan het thuiswerken. Zeker in het begin is de kans groot dat er in diensten gewerkt gaan worden, zodat niet iedereen tegelijk op kantoor is. Met 1,5 meter ruimte is het voor veel bedrijven namelijk niet mogelijk om met net zoveel mensen aanwezig te zijn als voor de corona crisis. Daarom is de kans groot dat er per bedrijf gekeken gaat worden naar een maximaal aantal personen dat in het gebouw aanwezig mag zijn. Er zijn zelfs bedrijven die al apps ontwikkelen, waarin je je werkplek kan reserveren. Zo moet er iedere keer een antwoord gevormd worden op de vraag: wie mag wanneer op kantoor werken? 

Om het toch veilig te maken als je op kantoor bent, moet er een hoop aangepast worden. Er ontstaan vaste looproutes, er komen meer digitale vergaderingen en ook de kantine of koffie- en lunchplekken veranderen. Waar je eerst ‘gezellig’ bij elkaar zat in een kantoortuin om korte lijntjes te behouden, groeit de angst om terug te gaan naar de 9 – 5 in een eigen ruimte. Toch zijn er ook mogelijkheden om met 1,5 meter een hecht gevoel te behouden: 

 

Scheidingsscherm 

Wat je veel gaat zien is dat baliemedewerkers en receptioniste achter een plexiglas scheidingsscherm komen te zitten. Ook tussen jou en je collega, die samen aan een eiland zitten, moet een stuk plexiglas geplaatst worden. 

 

Scheidingswand 

Waar het scheidingsscherm een goede tijdelijke oplossing is, is een scheidingswand een langdurige oplossing. Op deze manier kun je meer afzonderlijke ruimtes creëren waar mensen kunnen werken met een fijn en veilig gevoel. 

 

Herindeling 

Het is ook de moeite waard om eens goed te kijken naar de gehele werkomgeving. Wat nou als we verdiepingen anders indelen? Op deze manier kunnen er bureaus en werkplekken komen op verdiepingen waar deze nu nog niet zijn. 

Het zijn nogal wat keuzes die bedrijven moeten maken om zich te houden aan de 1,5 meter maatregel. Want wat is nou de beste optie? JTD Projects komt graag bij je langs om samen te kijken naar de mogelijkheden en passend advies te geven. Neem contact op via info@jtdprojects.nl 

 

pause
play
fullscreen